EP debatēs ar EK spriedīs par cīņu pret radikalizāciju Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TED ALJIBE / AFP

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti nākamnedēļ, 25.oktobrī, iecerējuši plašas debates ar Eiropas Komisiju (EK) un Slovākijas prezidentūru par cīņu pret radikalizāciju un informācijas apmaiņu starp dalībvalstīm, informēja EP preses sekretāre Latvijā Signe Znotiņa-Znota.

Visticamāk, debatēs tiks minēta nepieciešamība uzlabot datubāžu savietojamību un informācijas apmaiņu starp dalībvalstīm, preventīvi cīnīties pret radikalizāciju, kā arī tiks pārspriests progress Pasažieru datu reģistra ieviešanā.

EK jau 12.oktobrī prezentēja pirmo ikmēneša ziņojumu par virzību uz efektīvu un ilgtspējīgu Drošības savienību. Savukārt EP Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komiteja (LIBE) strādā pie iniciatīvas papildināt «Eurodac» datubāzi ar patvēruma meklētāju pirkstu nospiedumiem.

Vēl šogad tiek gaidīts EK piedāvājums Šengenas informācijas sistēmas uzlabošanai, bet nākamā gada sākumā - Vīzu informācijas sistēmas reforma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu