Turcija: ES nevajadzētu aizmirst, ka Turcijai ir alternatīvas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienībai (ES) nevajadzētu aizmirst, ka Turcijai ir alternatīvas blokam, sestdien paziņoja Turcijas premjerministrs Binali Jildirims. Viņš neatklāja, kādas varētu būt alternatīvas, taču Rietumos bažas raisa ciešākas attiecības starp Maskavu un Ankaru.

«Turcijai vienmēr ir alternatīvas. Eiropai nevajadzētu aizmirst: pārmērīga kautrība var nomākt mīlestību,» valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) konferencē pavēstīja Jildirims.

Viņš norādīja, ka Turcija ir strādājusi pusgadsimtu, lai kļūtu par ES dalībvalsti. «Tā ir izdarījusi vairāk, nekā tai vajadzētu. Tagad lēmums ir jāpieņem ES,» pavēstīja Jildirims.

Turcija pirmo reizi pieteicās iestājai blokā 1987.gadā, bet uzņemšanas sarunas sākās 2005.gadā. Līdz šim sarunu progress bijis lēns. No 35 sarunu sadaļām ir atvērtas tikai 15, bet tikai viena sekmīgi noslēgta. Sarunas īpaši traucē cilvēktiesību situācija Turcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu