Irākas parlaments nobalso par alkohola aizliegumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THAIER AL-SUDANI / REUTERS

Irākas parlaments sestdien nobalsoja par alkohola pārdošanas, importēšanas un ražošanas aizliegumu.

Domājams, ka šis lēmums izraisīs dažu minoritāšu sašutumu, tomēr ar to būs apmierinātas ietekmīgas musulmaņu reliģiskās partijas.

Aizlieguma ierosinātāji uzskata, ka to attaisno Irākas konstitūcija, kas aizliedz jebkādus likumus, kuri būtu pretrunā ar islāmu.

Daži oponenti gan uzstāj, ka ar šo aizliegumu tiek pārkāpta tā pati konstitūcija, kas garantē reliģisko minoritāšu tradīcijas.

Alkohola aizliegums bija pēdējā brīdī pieņemts papildinājums pašvaldību likuma projektam un pārsteidza pretiniekus nesagatavotus.

«Šodien tika pieņemts likums, un šī likuma 14.pants aizliedz visu veidu alkoholisko dzērienu importu, ražošanu un pārdošanu,» paziņoja parlamenta deputāts kristietis Jonadams Kanna.

«Par katrs šī likuma pārkāpumu ir paredzēts naudassods 10 līdz 25 miljonu dināru (7900 līdz 19750 eiro) apmērā,» sacīja Kanna. Viņš solīja pārsūdzēt šo likumu federālā tiesā.

Alkoholiskie dzērieni tiek reti piedāvāti Irākas restorānos un viesnīcās, bet to patēriņš ir relatīvi liels, sevišķi Bagdādē, kur iespējams atrast daudzus nelielus veikaliņus, kuros tiek pārdoti alkoholiskie dzērieni.

Irākā ir arī kompānijas, kas ražo dažādus alkoholiskos dzērienus, piemēram alu «Farida» vai araku «Asriya». Araks ir liķieris ar anīsa garšu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu