Somālijas pirāti atbrīvo 26 ķīlniekus, kas turēti gūstā četrarpus gadus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Somālijas pirāti ir atbrīvojuši 26 ķīlniekus no Āzijas, kurus bija turējuši gūstā četrarpus gadus pēc viņu zvejas kuģa nolaupīšanas, sestdien paziņoja ķīlnieku atbrīvošanas sarunu dalībnieki.

Zvejas kuģis «Naham 3» ar Omānas karogu tika nolaupīts un tā apkalpes locekļi saņemti par ķīlniekiem 2012.gada martā uz dienvidiem no Seišeļu salām. Tas bija pēdējais komerciālais kuģis, kuru somāliešu pirāti nolaupīja viņu visaktīvākās darbības laikā.

Pirāti saņēma par ķīlniekiem 29 apkalpes locekļus, no kuriem viens gāja bojā jau kuģa nolaupīšanas laikā un vēl divi vēlāk nomira no slimībām gūstā, paziņoja organizācija «Oceans Beyond Piracy» («Okeāni viņpus pirātisma», OBP).

Atbrīvoto ķīlnieku atgriešanos pie tuviniekiem pašlaik aizkavē tas, ka viņi atrodas Galkajo pilsētā, kur notiek kaujas starp divu Somālijas valstiņu – Puntlendas un Galmudugas – spēkiem. Kad kaujas norims, viņi tiks pārvesti uz Kenijas galvaspilsētu Nairobi.

Vienu Galkajo daļu kontrolē Puntlenda, bet otru – Galmuduga, un sadursmēs starp abām pusēm šomēnes nogalināti vismaz 11 cilvēki.

«Naham 3» apkalpes locekļi ir no Filipīnām, Indonēzijas, Kambodžas, Ķīnas, Taivānas un Vjetnamas. Sarunas par viņu atbrīvošanu ilga 18 mēnešus.

«Naham 3» nogrima gadu pēc tā nolaupīšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu