Alepo pēc pamiera beigām pastiprinās vardarbība

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienu pēc Krievijas izsludinātā vienpusējā pamiera beigām Alepo, Sīrijas ziemeļos, pastiprinājušās cīņas, svētdien ziņo aktīvisti. Londonā bāzētā organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» («Sīrijas Cilvēktiesību observatorija», SOHR) ziņoja, ka neidentificētas lidmašīnas svētdien bombardējušas nemiernieku kontrolētos rajonus Alepo dienvidrietumos.

Opozīcijas kaujinieki savukārt pastiprināti apšaudījuši Damaskas režīma kontrolētos dienvidu rajonus.

Par bojāgājušajiem svētdien vēl netiek ziņots.

Nemiernieki ziņoja, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdības spēki ar Krievijas gaisa spēku atbalstu sākuši plašu uzbrukumu opozīcijas kontrolētajiem rajoniem. Kāds nemiernieku komandieris aģentūrai AFP sacīja, ka viņi uzbrukumu atvairījuši un nodarījuši valdība spēkiem lielus zaudējumus. Tomēr šai informācijai nav gūts neatkarīgs apstiprinājums.

Jau vēstīts, ka Maskava bija pagarinājusi vienpusējo «humāno pauzi» līdz sestdienas plkst.19 pēc Latvijas laika, bet nepaziņoja par šī pamiera tālāku pagarināšanu, ko bija lūgusi ANO, lai varētu evakuēt no Alepo ievainotos civiliedzīvotājus.

Sīrijas opozīcija bažījas, ka ievainotie pēc evakuēšanas varētu tikt aizturēti, un norādīja, ka nav nekādu garantiju par humānās palīdzības piegādēm.

Kopš Sīrijas armija sāka ofensīvu nemiernieku padzīšanai no Alepo austrumu rajoniem, kurus tie ieņēmuši kopš 2012.gada, karadarbībā ir nogalināti ap 500 cilvēku, kā arī ievainoti vairāk nekā 2000 civiliedzīvotāju.

ANO bija cerējusi izmantot pamieru, lai evakuētu nopietni ievainotos un varbūt piegādātu palīdzību, bet ANO amatpersona sestdien paziņoja, ka nebija saņemtas nepieciešamās drošības garantijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu