Minskā sienas gleznojums par draudzību ar Maskavu papildināts ar dzeloņdrātīm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Baltkrievijas galvaspilsētā uz divu daudzstāvu dzīvojamo ēku gala sienām milzīgā sienas gleznojumā, kas simbolizē Minskas un Maskavas draudzību, nezināmi mākslinieki iegleznojuši dzeloņdrātis, pirmdien vēsta vietējie mediji.

Gleznojumā attēlots zēns un meitene, bet uz viņu apģērba redzami Minskas un Maskavas ģerboņi. Tagad meitenes ziedu vainagā un zēna puķu pušķī parādījušās dzeloņdrātis.

Sākotnējo gleznojumu uz namu sienām pēc Krievijas pārstāvniecības pasūtījuma veica Maskavas mākslinieks Arturs Kašakovs. Gleznojums tika atklāts par godu vasarā notikušajām Maskavas dienām.

Atbildību par gleznojuma papildināšanu uzņēmies projekts «Signal anoņim». Pirmdienas rītā tā pārstāvji paziņoja presei, ka papildinājumu mērķis bijis piešķirt gleznojumam vismaz «kaut kādu jēgu».

«Es mūsu valstu attiecības redzu kā kaut ko tādu, kas slēpj sevī daudzus zemūdens akmeņus un potenciāli bīstamus momentus, kurus mēs cenšamies slēpt aiz rudzupuķēm un margrietiņām. Varētu teikt, ka tās [izmaiņas gleznojumā] ir tāda laukā izspiedusies dzīves patiesība,» mākslinieku citē baltkrievu portāls «TUT.by».

Uzgleznot dzeloņdrātis nav bijis grūti. Vējainajā un lietainajā dienā garāmgājēji grafiti māksliniekiem nav pievērsuši uzmanību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu