Ziemeļīrijas konditoreja zaudē «homoseksuāļu tortes» lietā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļīrijas konditoreja, kas bija atteikusies cept torti ar saukli viendzimuma laulību atbalstam, arī apelāciju tiesā lietu zaudējusi, pirmdien vēsta ziņu aģentūra «Press Association».

Pirms diviem gadiem konditoreja «Ashers Baking Company» bija saņēmusi homoseksuāļu tiesību aktīvista Gereta Lī pasūtījumu izcept torti, uz kuras virsmas būtu attēloti televīzijas programmas «Sesame Street» varoņi Bērts un Ērnijs, sauklis «Atbalstiet homoseksuāļu laulības», kā arī Belfāstas aktīvistu organizācijas «QueerSpace» logo.

«Šis pasūtījums bija pretrunā ar mūsu ticību, tas bija pretrunā tam, ko māca Bībele,» toreiz sacīja konditorejas vadītājs Daniēls Makarturs.

Ziemeļīrijas Vienlīdzības komisija iesūdzēja konditoreju tiesā, apsūdzot to diskriminācijā uz politiska pamata un seksuālās orientācijas dēļ.

Pērn tiesa nosprieda, ka konditoreja ir pārkāpusi likumus, kas aizliedz politisko un reliģisko diskrimināciju, kā arī diskrimināciju seksuālās orientācijas dēļ.

Ziemeļīrija ir vienīgā Apvienotās Karalistes daļa, kur viendzimuma laulības nav legalizētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu