Francija: No Kalē «Džungļiem» pirmdien evakuēti 2318 imigranti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas ziemeļdaļas pilsētas Kalē nelegālo imigrantu nometnes «Džungļi» likvidācijas operācijas pirmajā dienā no tās evakuēti 2318 imigranti, pavēstīja iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs.

No tiem «1918 pieaugušie pameta Kalē 45 autobusos, kas devās uz 80 uzņemšanas un orientēšanas centriem 11 Francijas reģionos,» žurnālistiem sacīja ministrs.

400 nepilngadīgo pirms nosūtīšanas citviet «nogādāti pagaidu uzņemšanas centros» nometnes teritorijā, viņš piebilda.

Francijas varasiestādes pirmdien uzsāka Kalē nelegālo imigrantu nometnes evakuācijas un likvidācijas operāciju. Operācijā iesaistīti aptuveni 1200 policisti un drošības spēku darbinieki.

Nometne izveidojās 2015.gada pavasarī, un tajā kādu laiku dzīvoja vairāk nekā 10 000 migrantu, bet pēdējā dienās viņu skaits sarucis līdz apmēram 6400.

Migrantus Kalē piesaistīja kā vieta, no kuras nokļūt Lielbritānijā, kur dažiem migrantiem ir radinieki un, kā daudzi uzskata, ir labākas iespējas atrast darbu.

Migrantu nemitīgie mēģinājumi iekāpt kravas automašīnās, kas ar prāmi vai vilcienu dodas pāri Lamanšam uz Lielbritāniju, pamudināja varas iestādes uzcelt mūri, lai atturētu migrantus no galvenā ceļa, kas ved uz prāmju ostu.

«Džungļu» iemītnieki lielākoties ir no Afganistānas, Sudānas un Eritrejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu