«Human Rights Watch»: Turcija spīdzina neveiksmīgā puča iespējamos dalībniekus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Turcija piever acis uz spīdzināšanām, kas notikušas pēc ārkārtas stāvokļa ieviešanas, otrdien paziņojusi cilvēktiesību aizstāvības organizācija «Human Rights Watch» (HRW).

Kopš 15.jūlija apvērsuma mēģinājuma Turcijā spēkā ir ārkārtas stāvoklis. Valdība puča organizēšanā vaino trimdā ASV mītošo garīdznieku Fetullu Gilenu un viņa sabiedrotos.

Aizdomās par saistību ar neveiksmīgo puču aizturēti vairāk nekā 35 000 cilvēku.

HRW izmeklēja apgalvojumus, ka policija spīdzinājusi pēc 15.jūlija aizturētos.

Organizācijas ziņojumā izklāstīti 13 gadījumi, kad varasiestādes pieļāvušas aizturēto spīdzināšanu, piekaušanu un seksuālu vardarbību.

Citu pasākuma vidū ārkārtas stāvokļa apstākļos no četrām līdz 30 dienām pagarināts periods, līdz kuram aizdomās turamos var aizturēt bez apsūdzību izvirzīšanas. Kā arī policistiem dotas tiesības liegt aizturētajiem advokāta pakalpojumus līdz piecām dienām.

HRW aicināja Turciju nekavējoties atcelt ārkārtas stāvokļa pasākumus, kas pieļauj spīdzināšanu, uzsverot, ka tā ir starptautisko normu pārkāpšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu