Francija sāk Kalē «Džungļu» būdu nojaukšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bēdīgi slavenajā nelegālo imigrantu nometnē «Džungļi», Francijas ziemeļdaļas pilsētā Kalē, strādnieki, klātesot policijas pārstāvjiem, otrdien sāka imigrantu pamesto būdu un telšu nojaukšanu. Ilgi gaidīto «Džungļu» evakuācijas un likvidācijas operāciju Francijas varasiestādes uzsāka pirmdien.

Nojaukšanas darbos otrdien bija iesaistīti aptuveni 20 strādnieki. «Džungļu» teritorijā bija redzami arī divi buldozeri.

Būdu un telšu nojaukšanai stihiski izveidotajā nometnē, kur mitinājās 6000 līdz 8000 nelegālo imigrantu - pamatā no Afganistānas, Sudānas un Eritrejas -, būs vajadzīgas trīs dienas, lēš Francijas varasiestādes.

Aptuveni 2700 imigrantu jau nogādāti izmitināšanas centros dažādos Francijas reģionos, apliecināja iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs. 600, pieaugušo nepavadīti, nepilngadīgie imigranti pārvietoti uz nometnes daļu, kur mitinājās ģimenes.

Pirms būdu un telšu nojaukšanas valdības amatpersonas pārliecinājās, ka cilvēki tās ir pametuši. Ar vairogiem bruņojušies specvienību policisti norobežojuši apkārtni.

Daži imigranti, kas nometnes pamešanu atlikuši uz trešdienu, joprojām mitinās atsevišķās «Džungļu» daļās.

Nepilngadīgie, kas varēs pierādīt, ka viņiem Lielbritānijā dzīvo radinieki, tiks nogādāti pāri Lamanšam, sacīja Kaznēvs.

Lielbritānija nedēļas laikā uzņēmusi teju 200 padsmitnieku, tomēr šis process pirmdien tika apturēts.

Nometnes likvidēšanas operācija noris mierīgi, tomēr saglabājas bažas, ka daļa imigrantu varētu neatteikties no domas par nelegālu došanos uz Lielbritāniju.

Amatpersonas arī bažījas, ka Kalē apkaimē varētu izveidoties jaunas nelegālo imigrantu nometnes, ja policija nebūs pietiekami modra.

«Džungļi» izveidojās 2015.gada pavasarī, un tajos kādu laiku dzīvoja vairāk nekā 10 000 migrantu.

Migrantus Kalē piesaistīja kā vieta, no kuras nokļūt Lielbritānijā, kur dažiem migrantiem ir radinieki un, kā daudzi uzskata, ir labākas iespējas atrast darbu.

Migrantu nemitīgie mēģinājumi iekāpt kravas automašīnās, kas ar prāmi vai vilcienu dodas pāri Lamanšam uz Lielbritāniju, pamudināja varas iestādes uzcelt mūri, lai atturētu migrantus no galvenā ceļa, kas ved uz prāmju ostu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu