Francijas varasiestādes aicina izmeklēt EP deputātu kautiņu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Martins Šulcs lūgs Francijas varasiestādes izmeklēt vardarbīgo strīdu starp Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) deputātiem, kā rezultātā viens no viņiem nonāca slimnīcā.

«Ņemot vērā incidenta nopietnību - mēs runājam par dunkām un ievainojumiem, par ko var draudēt sods -, mēs mēģinām noskaidrot, kas notika,» trešdien EP sēdē paziņoja Šulcs.

EP deputāts Stīvens Vulfs, kurš pārstāv UKIP, 6.oktobrī Eiropas Parlamenta ēkā iesaistījies konfliktā ar partijas biedru Maiku Hukemu, kurš arī ir UKIP eiroparlamentārietis. Vulfs apgalvo, ka partijas biedrs viņam esot iesitis, bet Hukems to noliedz.

Neilgi pēc abu konflikta Vulfs zaudēja samaņu un tika nogādāts slimnīcā.

Mediji ziņoja, ka strīds izcēlies pēc tam, kad Vulfs atzinis, ka apsver iespēju pāriet uz Lielbritānijā valdošo Konservatīvo partiju.

Vulfs pēc tam izstājās no cīņas par UKIP līdera vietu un pameta partiju, kuras ilggadīgais līderis Naidžels Farāžs paziņoja par atkāpšanos no amata pēc «Brexit» referenduma. Farāža vietā septembrī par partijas jauno līderi kļuva Diāna Džeimsa, kura gan pēc 18 dienām atkāpās no amata, jo neesot jutusi partijas biedru pilnu atbalstu.

Farāžs trešdien EP deputātiem sacīja, ka nav nekādu pierādījumu par kaušanos abu UKIP politiķu starpā.

Šulcs norādīja, ka incidentā iesaistītie politiķi snieguši atšķirīgas liecības par notikušo un aculiecinieku nav.

«Taču ir skaidrs, ka tika iesists pa galvu,» viņš piebilda.

Šulcs sacīja, ka nešaubās par Vulfa liecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu