Bada realitāte Jemenā - neticami, bet šajās bildēs redzama 18 gadus veca meitene

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

18 gadus vecās Saidas Ahmadas Baghili attēli kļuvuši par jaunu simbolu humānajai krīzei Jemenā. Pilsoņkara un blokādes dēļ miljoni cilvēku tur dzīvo bada apstākļos vai saņem nepietiekamu uzturu.

Saida Baghili slimnīcā nonāca šajā nedēļas nogalē. Izkāmējusī jauniete ir piesaistīta gultai un pagaidām ievēro sulas, piena un tējas diētu. Ārsti un ģimene informē, ka meitene tik smagā stāvoklī nonāca gan bada, gan ģimenes trūcīgās finansiālās situācijas iespaidā.

Tomēr Saida ārstiem Jemenas slimnīcās, kurās trūkst arī medicīnas preču, ir tikai kārtējais bada gadījums. Apvienoto Nāciju Organizācija aplēsusi, ka no nepietiekama uztura Jemenā cieš 14 miljoni cilvēku. Tā ir vairāk nekā puse no kopējā valsts iedzīvotāju skaita.

Saida ir no neliela ciemata, kas atrodas 100 kilometrus uz dienvidrietumiem no Hodaidas pilsētas. Meitenes ģimene ir aitkopji. Viņi stāsta, ka trūcīgais uzturs bojājis meitenes veselību jau vairākus gadus, taču veselība strauji pasliktinājusies pēdējo mēnešu laikā. Meitenes ģimene ārstu palīdzību atļauties nevarēja.

Jaunās meitenes šokējošā kārnuma bildes kļuvušas par kārtējo atgādinājumu šajā Arābu pussalas trūcīgākajā valstī valdošajai humānajai krīzei.

Jemenā jau vairāk nekā 18 mēnešus par varu cīnās šiītu nemiernieki hutieši un Jemenas valdības spēki. Saūda Arābijas vadīta arābu valstu koalīcija pagājušā gada martā sāka militāru intervenci Jemenā, lai atbalstītu tās prezidentu Abdrabuhu Mansūru Hadi cīņā pret nemierniekiem.

Koalīcija īsteno blokādi, kuras dēļ kuģiem ar pārtikas kravām Jemenas ostās iekļūt ir sarežģīti.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu