Vācijā piedzīvoti 370 incidenti ar biedējošiem klauniem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijā pēdējās nedēļās piedzīvoti 370 incidenti ar tā sauktajiem biedējošajiem klauniem, trešdien paziņoja Vācijas varasiestādes. Incidentu vidū ir gan klaunu tērpos ģērbušos cilvēku pamanīšana, gan klauni šausminošās maskās, biedējot garāmgājējus, gan arī uzbrukumi ar nažiem un citiem ieročiem, tostarp beisbola nūjām un motorzāģiem, vēsta varasiestādes.

Vienā no pēdējiem incidentiem kāda biedējošu klaunu masku valkājoša un nazi vicinoša persona apdraudēja pārbiedētus pasažierus vilcienā Vācijas federālajā zemē Zārā. Uzbrucēju pēc tam aizturēja policija.

Lielākais biedējošo klaunu uzbrukumu skaits reģistrēts tādās Vācijas rietumu pilsētās kā Dīsburga, Ķelne un Āhene, kuru iedzīvotāji plaši pārņēmuši ASV radušos māniju.

Kādam 16 gadus vecam zēnam Berlīnē pat nācās veikt operāciju pēc tam, kad viņu bija sadūris 14 gadus vecs pusaudzis, kuru viņš bija centies nobaidīt.

Policija brīdinājusi, ka šādu incidentu skaits var pieaugt, tuvojoties Helovīnam, bet cirka klauni un darbinieki pauduši bažas par šo uzbrukumu radīto kaitējumu klaunu tēlam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu