«Frontex»: Migrantu glābšana Lībijas tuvumā rada draudus glābēju kuģiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vidusjūrā dreifējošie imigranti tiek izcelti arvien tuvāk Lībijas ūdeņiem, kas rada lielākus draudus glābšanas kuģiem, trešdien pavēstīja Eiropas Savienības (ES) robežaģentūras «Frontex» direktors Fabriss Legeri.

Pagājušajā nedēļā Vācijas bēgļu glābšanas labdarības organizācija «Sea-Watch» ziņoja, ka daudzi migranti gājuši bojā, kad viņu kuģim uzbrukusi ātrlaiva ar Lībijas krasta apsardzes zīmēm. Augustā «Ārsti bez robežām» ziņoja, ka bēgļu laivu apšaudījuši nezināmi uzbrucēji, taču neviens nav cietis.

«Dažu agrāk notikušo incidentu dēļ es jau esmu paudis satraukumu par meklēšanas un glābšanas operācijās iesaistīto kuģu drošību,» sacīja Legari.

Pēc viņa teiktā, glābējiem ir jādodas arvien tālāk, «dažos gadījumos teju pie Lībijas ūdeņiem, jo kontrabandisti nedod migrantiem pietiekami daudz degvielas, pārtikas vai ūdens, tāpēc migrantiem ir neiespējami sasniegt Itāliju vai pat kādu Eiropas salu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu