UNICEF: gaisa triecienos pret skolu Sīrijā nogalināti 22 bērni

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijā gaisa triecienos, kas tikuši veikti pret skolu nemiernieku ieņemtajā Idlibas provincē, ir nogalināti 22 bērni un seši skolotāji, trešdien paziņoja ANO Bērnu fonds (UNICEF).

«Tā ir traģēdija. Tas ir briesmīgi. Un, ja tas tika izdarīts tīšām, tas ir kara noziegums,» sacīja UNICEF direktors Entonijs Leiks.

Londonā bāzētā organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» («Sīrijas Cilvēktiesību observatorija», SOHR) paziņoja, ka «kara lidmašīnas – vai nu Krievijas, vai Sīrijas – veica sešus triecienus» Hasas ciemā, tostarp pret skolas kompleksu, nogalinot 11 skolēnus.

Leiks sacīja, ka skolas kompleksam tika «uzbrukts atkārtoti», un piebilda, ka šis var būt nāvējošākais uzbrukums kādai skolai upuru skaita ziņā, kopš Sīrijā pirms pieciem gadiem sākās karadarbība.

Sociālajos medijos izplatītā fotogrāfijā bija redzama bērna roka, kas virs elkoņa norauta no pārējā ķermeņa un kurā bija satverta melnas putekļainas mugursomas lence.

«Kad pasaules riebumam par šādu barbarismu atbildīs uzstājība, ka tam jābeidzas?» piebilda UNICEF direktors.

Atbildot uz jautājumu par šo uzbrukumu, Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins sacīja: «Tas ir šausmīgi, šausmīgi. Es ceru, ka mēs nebijām iesaistīti.»

«Man ir viegli teikt «nē», bet es neesmu atbildīga persona. Man jāzina, ko teiks mūsu aizsardzības ministrs,» Čurkins sacīja reportieriem.

Rietumvalstis un cilvēktiesību organizācijas ir apsūdzējušas Sīrijas valdības spēkus un to sabiedroto Krieviju uzbrukumu veikšanā bez izšķirības pret civilo infrastruktūru.

Kopš Sīrijā 2011.gada martā ar protestiem pret valdību sākās bruņots konflikts, tajā ir nogalināti vairāk nekā 300 000 cilvēku, savukārt vairāk nekā puse valsts iedzīvotāju ir kļuvuši par pārvietotām personām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu