Donbasa teroristi atliek plānotās «vēlēšanas»

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas atbalstītie Donbasa teroristu grupējumi atlikuši pašu iecerētās vietējās «vēlēšanas», kas sākotnēji bija plānotas 6.novembrī, pavēstīja grupējumu pārstāvji.

Lēmums par vēlēšanu rīkošanas datumu tiks pieņemts vēlāk, norādīja teroristu grupējuma «Doņeckas tautas republika» līdera Igora Plotņicka preses dienests.

2.oktobrī Donbasa teroristu grupējumi rīkoja provizorisko balsošanu par municipālo un pilsētu varas orgānu pārstāvjiem.

Teroristi plānoja rīkot vēlēšanas vēl 2015.gada rudenī, tomēr pēc «Normandijas četrinieka» tikšanās nolēma tās pārcelt uz 2016.gadu.

Kijeva vietējās vēlēšanas okupētajos valsts austrumos uzskata par Minskas līgumu pārkāpumu, jo to rīkošana nenotiek atbilstoši Ukrainas likumiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu