Skandāls Austrālijā: deputāts ar personīgo šoferi vizinājis savus suņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Austrālijas deputāts, Viktorijas štata labošanas un pāraudzināšanas lietu ministrs Stīvs Herberts kritis nežēlastībā saistībā ar to, ka amatā piešķirto darba automašīnu un šoferi izmantojis, lai vizinātu savus suņus, vēsta BBC.

Politiķis bija izmantojis valsts algoto šoferi, lai no rezidences Melburnā uz savu lauku īpašumu 120 kilometru attālumā transportētu savus mājdzīvniekus - divus dekoratīvo šķirņu suņus Peču un Tedu.

Herberts saistībā ar notikušo publiski atvainojies. «Es saprotu, ka šāda darba automašīnas izmantošana nav saskaņā ar to, ko sabiedrība gaida, un par to es atvainojos.» Viņš neatklāja, vai šis bija vienīgais gadījums, kad suņi vienatnē pārvietoti darba automašīnā.

Viktorijas štata premjerministrs paudis nožēlu par šādu ministra rīcību, taču šoreiz represijas pret Stīvu Herbertu īstenotas netikšot. Tomēr premjers apņēmis notikušo ar ministru pārrunāt.

Opozīcijas politiķi pauduši sašutumu, ka ministrs, kurš atbild par likuma ievērošanu un noziedznieku pāraudzināšanu, likumus neesot spējīgs ievērot pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu