Decembrī Stoltenbergs un Mogerīni atskaitīsies par NATO un ES sadarbības uzlabošanas sekmēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Decembrī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni atskaitīsies par soļiem NATO un ES sadarbības uzlabošanā. Par to šodien pēc NATO aizsardzības ministru sanāksmes žurnālistiem paziņoja Stoltenbergs.

«Decembrī Federika un es ziņosim ministriem par praktiskiem soļiem, ko sper NATO un ES, savstarpējās kooperācijas virzībai nākamajā līmenī,» sacīja amatpersona.

Viņš atzina, ka savus plānus organizācijas padara par realitāti. «Mēs jau tagad redzam, ka sadarbība atmaksājas. Piemēram, Egejas jūrā,» piebilda Stoltenbergs.

«Pateicoties kopīgiem spēkiem, samazinājusies migrantu plūsma. Tādēļ vakar nolēmām turpināt mūsu izvietojumu Egejas jūrā. Sadarbojoties mēs sasniedzam vairāk, nekā tas būtu iespējams izolācijā,» uzsvēra amatpersona. Tomēr viņš piebilda, ka situācija Vidusjūras reģionā joprojām ir ļoti nopietna, kā dēļ joprojām notiek nelegāla cilvēku pārvietošana, kā arī piedzīvotas traģiskas cilvēku nāves rekordaugstā līmenī.

Tā kā vakar NATO nolēma, ka tās jaunā operācija «Sea Guardian» sniegs palīdzību ES operācijai «Sofija», divu nedēļu laikā NATO kuģi un lidmašīnas būs centrālajā Vidusjūras zonā, piebilda amatpersona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu