Sīrijas imigrants Berlīnē meklējis mērķus «Islāma valsts» uzbrukumiem

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

19 gadus vecs Sīrijas imigrants Berlīnē meklējis mērķus džihādistu grupējuma «Islāma valsts» uzbrukumiem, pavēstīja Vācijas prokuratūra.

Aizdomās turētais, kurš, ievērojot Vācijas likumu prasības par privātuma aizsardzību, tiek identificēts vienīgi kā Šaass al M., savervējis vismaz vienu cilvēku doties uz Sīriju, lai tur karotu, norādīja prokuratūra.

Sīrietis arī ierosinājis, ka viņš varētu būt vidutājs «Islāma valsts» džihādistiem, kuriem Vācijā būtu jāveic uzbrukumi, kā arī signalizējis par savu ieinteresētību piedalīties uzbrukumos.

Šaass al M. iestājies «Islāma valstī» savā dzimtajā ciematā Sīrijā 2013.gada vidū. Viņš izgājis militārās apmācības kursu un grupējumā bijis sargs. Vācijā viņš ieradies 2015.gada vidū.

Aizdomās turētais 22.martā aizturēts, bet aizvadītajā nedēļā viņš tika apsūdzēts par dalību ārvalstu teroristu organizācijā un par ieroču kontroles likumu pārkāpšanu.

Vācija atrodas trauksmes stāvoklī kopš jūlija, kad vienas nedēļas laikā divi patvēruma meklētāji sarīkoja teroraktus, kurus iedvesmojusi «Islāma valsts».

Kopš 2007.gada Vācijā izjaukti vismaz septiņi islāmistu uzbrukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu