Lietuvas bēgļu uzņemšanas centru patvaļīgi atstājušas divas ģimenes

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas bēgļu uzņemšanas centru Ruklā patvaļīgi atstājušas divas patvēruma meklētāju ģimenes, ziņo telekanāls «Lietuvos rytas TV». Pēc telekanāla ziņotā, abas ģimenes saskaņā ar Eiropas Savienības bēgļu un patvēruma meklētāju pārvietošanas programmu nogādātas Lietuvā oktobra vidū.

«Mēs runājam par divām jaunām ģimenēm, no kurām katrai ir divi bērni. Viena no šīm ģimenēm devās projām un neatgriezās, bet otra tika aizturēta pie robežas un nogādāta atpakaļ bēgļu centrā,» telekanālam «Lietuvos rytas TV» pastāstīja Lietuvas sociālās drošības un darba lietu ministra vietnieks Aļģirds Šešeļģis.

Lietuvas iekšlietu ministrs Toms Žilinsks aģentūrai BNS apstiprināja, ka viena no ģimenēm, kas ir no Sīrijas, aizturēta pēc tam, kad bija šķērsojusi Lietuvas robežu ar Poliju, un šo ģimeni transportējis Serbijas pilsonis ar pastāvīgas uzturēšanās atļauju Vācijā. Serbijas pilsonis aizturēts.

Savukārt Ruklas bēgļu uzņemšanas centra direktors Roberts Mikulēns aģentūrai BNS apstiprināja, ka otra ģimene, kas patvaļīgi atstājusi centru un nav atgriezusies, ir no Irākas, un tā kopā ar ģimeni no Sīrijas bēgļu centru atstājusi naktī uz pirmdienu. Viņš teica, ka Lietuvā šīm ģimenēm vēl nav piešķirts statuss, tāpēc tās drīkst pārvietoties tikai Lietuvas teritorijā, bet ne atstāt valsti.

Ruklas bēgļu uzņemšanas centra teritorija nav nožogota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu