Mediji: Indija un Japāna novembrī parakstīs civilās kodolenerģijas līgumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: JIJI PRESS / JIJI PRESS

Japāna un Indija novembrī parakstīs sadarbības līgumu civilās kodolenerģijas jautājumos, vēsta Japānas mediji. Līgums tiks parakstīts, Indijas premjerministram Narendram Modi novembrī viesojoties Japānā.

Tā būs pirmā reize, kad Japāna parakstīs šādu vienošanos ar valsti, kas nav parakstījusi Kodolieroču neizplatīšanas līgumu.

Indijas un Japānas līgumā iekļauts nosacījums, ka šīs abas valstis neizmantos Japānas kodolspēkstaciju tehnoloģijas militāriem nolūkiem, vēstīja ziņu aģentūra «Kyodo News», atsaucoties uz vārdā neminētiem Japānas diplomātiem.

Japānas valdība piektdien pavēstīja, ka Modi 10.novembrī ieradīsies Japānā trīs dienu vizītē, lai tiktos ar Japānas premjerministru Sinzo Abi un imperatoru Akihito.

«Mēs sagaidām, ka [Modi] vizīte virzīs uz priekšu īpašo stratēģisko partnerību jaunajā Japānas-Indijas attiecību ērā un turpmāk padziļinās mūsu valstu saites un kopīgās attiecības,» preses konferencē pavēstīja Japānas kabineta vecākā sekretāra vietnieks Koiči Hagiuda.

Abu valstu līderiem arī paredzēts apspriest sadarbību aizsardzības jomā, tostarp kopīgas karaflotes mācības ar ASV, Indijas un Japānas dalību, kā arī panākt vienošanos par likuma varu jūrā, ņemot vērā Pekinas militārās aktivitātes Austrumķīnas un Dienvidķīnas jūrā, kā arī Indijas okeānā, vēsta «Kyodo».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu