Tramps aicina «atcelt vēlēšanas» un pasludināt viņu par uzvarētāju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps ceturtdien kritizēja demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni, apgalvojot, ka viņa slēgtu tik sliktus starptautiskās tirdzniecības līgumus, ka valstij vajadzētu vienkārši atcelt prezidenta vēlēšanas un pasludināt Trampu par uzvarētāju.

Uzrunājot atbalstītājus Toledo, Ohaio štatā, Tramps paziņoja, ka Klintones vīra, bijušā ASV prezidenta Bila Klintona parakstītā Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības vienošanās (NAFTA) Ohaio štatā ir likvidējusi tūkstošiem darbvietu, kas pārceltas uz Meksiku.

«Mums vienkārši jāatceļ vēlēšanas un vienkārši jāatdod tā [uzvara] Trampam, pareizi?» paziņoja republikāņu kandidāts. «Kādēļ mēs vispār tās rīkojam? Viņas politika ir tik slikta,» piebilda Tramps.

Viņš pauda pārliecību, ka ievēlēšanas gadījumā Klintone centīsies panākt Klusā okeāna reģiona partnerības (TPP) apstiprināšanu, lai arī tagad bijusī valsts sekretāre iebilst pret šo brīvās tirdzniecības līgumu.

Pētījumu centra «RealClearPolitics» apkopoto sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecina, ka Klintones pārsvars pār Trampu ir gandrīz seši procentpunkti.

Pats Tramps ir paziņojis, ka vēlēšanas nav godīgas, par to vainojot medijus, kas darbojoties Klintones labā. Viņš arī nav pateicis, vai zaudējuma gadījumā atzīs vēlēšanu rezultātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu