Blērs: Lielbritānija varētu rīkot vēl vienu ES referendumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BRIA WEBB / REUTERS

Lielbritānijas bijušais premjerministrs Tonijs Blērs piektdien paziņoja, ka nav nekādu šķēršļu, lai rīkotu vēl vienu «Brexit» referendumu, un brīdināja, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) būs «ļoti smaga», jo bloka līderi nav noskaņoti uz piedošanu.

Viņš publikācijā laikrakstā «The New European» aicināja britus, kas atbalsta valsts palikšanu ES, «mobilizēties un organizēties» pret izstāšanās atbalstītājiem, norādot, ka «mēs tagad esam dumpinieki».

«Nav nekādu iemeslu, lai mēs noraidītu kaut kādas izvēles,» viņš vēlāk sacīja radio BBC.

«Mums ir tiesības veikt rūpīgu izpēti un, jā, ja nepieciešams, mainīt domas. Šeit nav runa par to, ka elite noraida tautas viedokli.»

«Ja kļūs skaidrs, ka šis ir vai nu darījums, kura dēļ nav vērts iet prom, vai arī, alternatīvi, darījums, kas būs tik nopietns ar savām sekām, ka cilvēki izlemj - viņi nevēlas doties prom, tad ir jābūt kādam ceļam, vai nu caur parlamentu, vai ar vēlēšanām, iespējams, ar vēl vienu referendumu,» viņš piebilda.

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks šomēnes brīdināja, ka vienīgā alternatīva tā dēvētajam smagajam «Brexit», kā rezultātā Lielbritānija pamestu ES vienoto tirgu un ieviestu stingru imigrācijas kontroli, ir izstāšanos neīstenot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu