Londona un Parīze apmainās pārmetumiem par «Džungļos» palikušajiem imigrantiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijas un Lielbritānijas starpā izraisījušās domstarpības par vairākiem desmitiem gados jaunu nelegālo imigrantu, kas mitinājās Kalē nometnē «Džungļi», bet nav devušies uz Francijas varasiestāžu piedāvātajiem uzņemšanas centriem un joprojām cer nokļūt Lielbritānijā.

Imigranti, no kuriem daudzi ir nepilngadīgie, nakšņojuši vēl nenojauktajās «Džungļu» būdās. Atbilstoši labdarības organizācijas «Care4Calais» datiem tādu cilvēku ir 107. Aktīvisti piektdien mudinājuši viņus sēsties autobusos un dodies uz patvertnēm citos Francijas reģionos.

50 nepilngadīgie izmantojuši šo piedāvājumu un autobusos devušies prom no «Džungļiem». Pārējie cer, ka viņi tiks nogādāti Lielbritānijā.

«Džungļos» palikušo nepilngadīgo liktenis izraisījis asu vārdu apmaiņu Parīzes un Londonas starpā.

Tā ceturtdien vakarā Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs asi reaģēja uz britu kolēģes Emberas Radas prasību, lai «Džungļu» nepilngadīgie tiktu «pienācīgi aizsargāti».

Kaznēvs pauda «pārsteigumu» par Radas aicinājumu.

«Šie cilvēki plānoja migrēt uz Apvienoto Karalisti,» paziņojumā norādīja Kaznēvs, uzsverot, ka Francija «izpildījusi savus pienākumus solidaritātes pēc un necentās izvairīties».

Teju 1500 nepilngadīgo izmitināti konteineru pilsētiņā līdzās «Džungļiem».

Kopš oktobra vidus Lielbritānija ir uzņēmusi 274 «Džungļu» iemītnieku un patlaban izskata simtiem pieteikumu.

Piektdien strādnieki «Džungļos», kur vēl nesen mitinājās 6400 nelegālie imigranti - pārsvarā no Afganistānas, Sudānas un Eritrejas -, turpināja darbu pie vēl palikušo būdu nojaukšanas.

Teju 4400 pieaugušie jau nogādāti pilsētās un ciematos daudzos Francijas reģionos.

Amatpersonas bažījās, ka Kalē apkaimē varētu izveidoties jaunas nelegālo imigrantu nometnes, ja policija nebūs pietiekami modra.

«Džungļi» izveidojās 2015.gada pavasarī, un tajos kādu laiku dzīvoja vairāk nekā 10 000 migrantu.

Migrantus Kalē piesaistīja kā vieta, no kuras nokļūt Lielbritānijā, kur dažiem migrantiem ir radinieki un, kā daudzi uzskata, ir labākas iespējas atrast darbu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu