Putins uzskata, ka atsākt uzlidojumus Alepo «nav mērķtiecīgi»

LETA/TASS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzskata, ka atsākt Krievijas kara aviācijas uzlidojumus Alepo nav mērķtiecīgi, žurnālistiem piektdien paziņoja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

«Krievijas prezidents uzskata, ka šobrīd atsākt aviācijas triecienu Alepo nav mērķtiecīgi,» apliecināja Kremļa pārstāvis.

«Prezidents uzskata, ka ir iespējams pagarināt humāno pauzi ievainoto izvešanai, un, lai kaujinieki, kas vēlas pamest pilsētu, no tās varētu aiziet, kā arī - un tas nav mazsvarīgi - tāpēc, lai mūsu amerikāņu partneri varētu pildīt agrāk uzņemtās saistības attiecībā uz tā dēvētās mērenās opozīcijas nošķiršanu no teroristu grupējumiem,» uzsvēra Peskovs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Krievija patur tiesības «izmantot visus tās rīcībā esošos spēkus», lai pienācīgā līmenī palīdzētu Sīrijas armijai «novērst teroristu grupējumu provokācijas».

Alepo austrumdaļa nemiernieku rokās nonāca 2012.gadā, bet 22.septembrī sākās režīma spēku operācija tās atgūšanai, ko atbalstīja arī Krievija kara aviācija.

Krievija Rietumu pārmetumus par piedalīšanos Alepo operācijā noraidījusi un uzsver, ka viens no nemiernieku grupējumiem, pret kuriem šajā pilsētā izvērsts uzbrukums, ir ANO teroristu organizāciju sarakstā iekļautais džihādistu grupējums «Al Nusra».

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu