Venecuēlas prezidents draud apcietināt oponentus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro piektdien draudēja apcietināt politiskos oponentus, ja viņi pildīs solīto un uzsāks parlamentā prāvu, lai atstādinātu viņu no amata.

«Ja viņi uzsāks plānoto politisko prāvu, kas nav paredzēta mūsu konstitūcijā, valsts prokuratūrai ir jāvēršas ar prasību tiesās un jāliek cietumā visi, kas pārkāpj konstitūciju, pat ja viņi ir kongresa locekļi,» sacīja Maduro.

Venecuēlas Nacionālā asambleja (parlaments), kurā vairākums ir opozīcijai, otrdien nolēma uzsākt politisku prāvu pret prezidentu Maduro, kurš pretojas opozīcijas centieniem atcelt viņu no amata.

Deputāti uzaicināja Maduro ierasties Nacionālās asamblejas sēdē nākamās nedēļas otrdienā, lai atbildētu uz apsūdzībām «sava posteņa pamešanā» un «kriminālā un politiskā atbildībā» par uzbrukumu demokrātijai.

Opozīcija ir sašutusi par varas iestāžu pagājušonedēļ pieņemto lēmumu apturēt tās centienus sasaukt referendumu par Maduro atcelšanu no amata. Tiesības sasaukt šādu referendumu garantē Venecuēlas konstitūcija.

Venecuēlas opozīcija vaino Maduro ekonomikas krīzē, kuru saasinājis naftas cenu kritums kopš 2014.gada vidus. Savukārt Maduro apgalvo, ka dziļo ekonomikas recesiju un augošo inflāciju, kas šogad tiek prognozēta virs 700%, izraisa «ekonomikas karš», ko īstenojot «amerikāņu imperiālisma» atbalstītā venecuēliešu elite.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu