Asanžs: Krievija nav uzlauzto e-pastu avots

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Vietnes «Wikileaks» dibinātājs Džūljens Asanžs noliedzis, ka Krievijas valdība būtu avots e-pastiem, kurus hakeri nolaupījuši Hilarijas Klintones Baltā nama kampaņas štāba priekšsēdētājam Džonam Podestam.

«Mēs varam apliecināt, ka Krievijas valdība nav avots,» intervijā, kuru sestdien plāno pārraidīt angliski raidošais Kremļa propagandas kanāls «Russia Today» (RT), sacīja Asanžs.

Nopludinātie e-pasti nepievilcīgā gaismā atklāj lietu kārtošanu Klintones štābā. Bijusī valsts sekretāre Podestas e-pastu nozagšanā apsūdz Krieviju.

Asanžs intervijā arī norādīja - Klintone nepatiesi apgalvojusi, ka atbilstoši ASV izlūkdienestu vērtējumam «Wikileaks» publikāciju avots esot Krievija.

«Klintones kampaņa spējusi projicēt neomakartistu histēriju, ka Krievija ir atbildīga par visu,» sacīja Asanžs, piesaucot 50.gados izvērstās komunistu atbalstītāju raganu medības, kas notika senatora Džozefa Makartija vadībā.

Ar šādiem apgalvojumiem Asanžs nācis klajā intervijā studijai «Dartmouth Films», kas interviju pārdevusi RT, paskaidroja «Wikileaks».

ASV valdība 8.oktobrī apsūdzēja Krievijas valdību, ka tā - iespējams, visaugstākajā līmenī - vadījusi ASV politisko organizāciju izmantoto serveru uzlaušanu. Tas attiecas arī uz jūlijā notikušo ASV Demokrātu partijas serveru uzlaušanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu