Amerikas latviešu apvienība ASV prezidenta vēlēšanās ietur neitralitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikas latviešu apvienība ASV prezidenta vēlēšanās nolēmusi ieturēt neitralitāti, nekomentējot apvienības biedru izvēli par labu Demokrātu partijas kandidātei Hilarijai Klintonei vai Republikāņu partijas kandidātam Donaldam Trampam.

Pēc apvienības biroja vadītāja Raita Eglīša teiktā, šāds lēmums apvienībā pieņemts, lai neatstumtu biedrus, kuri varētu būt «citādi domājoši».

«Mēs zinām, ka latvieši balso, bet to, kā un cik, – nē. Pats nesen biju, un viss izskatījās mierīgi un labi,» stāstīja Eglītis.

Amerikas latviešu apvienība arī priekšvēlēšanu laikā bija norādījusi, ka nenostājas neviena prezidenta kandidāta pusē, bet tajā pašā laikā aicināja savus biedrus runāt ar politiķiem un skaidrot Baltijas valstu drošības jautājumus.

Apvienības valde iepriekš pauda nosodījumu par Trampa izteikumiem, kuros viņš pauda, ka izlems, vai aizsargāt Baltijas valstis pret Krievijas agresiju, pamatojoties uz to, vai šīs valstis «ir izpildījušas savas saistības pret mums». Viņš norādīja, ka gadījumā, ja citas NATO dalībvalstis būtu pakļautas uzbrukumam, viņš vispirms novērtētu šo valstu ieguldījumu Ziemeļatlantijas aliansē.

Jau ziņots, ka ar balsošanu vairākos Austrumkrasta štatos otrdien sākušās ASV prezidenta vēlēšanas, kurās uz Baltā nama saimnieka godu no Demokrātu partijas pretendē Hilarija Klintone, bet no Republikāņu partijas – Donalds Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu