ES paplašina Krimas okupācijas «melno sarakstu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) piemērojusi sankcijas vēl vairākām personām par līdzdalību Krievijas īstenotajā Krimas okupācijā, otrdien paziņojušas amatpersonas.

ES prezidējošās valsts Slovākijas finanšu ministrs Peters Kazimirs atklāja, ka Eiropadome papildinājusi «melno sarakstu», bet konkrētus vārdus neatklāja, norādot, ka plašāka informācija tiks publiskota trešdien.

Tikmēr kāds avots ES diplomātiskajās aprindās sacīja, ka sankcijas piemērotas vēl sešiem Krimas deputātiem, kas ievēlēti Krievijas parlamenta apakšpalātā - Valsts domē.

ES neatbalsta Krievijas 2014.gadā īstenoto Krimas okupāciju un Krievijas parlamenta vēlēšanu sarīkošanu Krimā septembrī uzskata par pretlikumīgu darbību.

ES jūnijā par gadu pagarināja sankcijas pret personām un uzņēmumiem, kas bijuši iesaistīti Krimas okupācijā.

Septembrī ES pagarināja līdzīgas sankcijas, kas noteiktas pret Krievijas un Ukrainas pilsoņiem par palīdzības sniegšanu Krievijas atbalstītajām bandām Austrumukrainā.

Jūlijā ES uz pusgadu pagarināja Krievijai noteiktās ekonomiskās sankcijas, kas no visiem minētajiem pasākumiem bijušas Maskavai vispostošākās.

ES līderi šīs sankcijas pārskatīs samitā decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu