Asanžu nopratinās saistībā ar aizdomām izvarošanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vietnes «Wikileaks» dibinātājs Džūljens Asanžs pirmdien Ekvadoras vēstniecībā Londonā tiks nopratināts saistībā ar aizdomām izvarošanā.

Nopratināšanu veiks Ekvadoras prokurors, un tajā klāt būs arī Zviedrijas prokuratūras pārstāve un Zviedrijas policijas inspektors.

Nopratināšana sāksies 12.00 pēc Latvijas laika, pavēstījusi Zviedrijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. Ja Asanžs tam piekritīs, tiks paņemts arī viņa DNS paraugs.

«Tiek plānots, ka tas ilgs vairākas dienas,» aģentūrai AFP atklāja Asanža advokāts Pērs Sāmuelsons.

Advokāts arī pavēstīja, ka viņa klients ir gandarīts par iespēju pierādīt, ka viņš nav vainīgs, un cer, ka izmeklēšana pēc tam tiks slēgta.

Pēc Donalda Trampa ievēlēšanas ASV prezidenta amatā Asanža atbalstītāji ir sākuši vākt parakstus, aicinot Trampu apžēlot Asanžu.

Asanžs vairāk nekā četrus gadus pavadījis Ekvadoras vēstniecībā Londonā, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tiek turēts aizdomās par izvarošanu. Ekvadora piešķīrusi Asanžam politisko patvērumu.

45 gadus vecais Austrālijas pilsonis atteicies doties uz Zviedriju, šo lēmumu pamatojot ar bažām, ka Zviedrija viņu izdos ASV, kur viņu varētu tiesāt par simtiem tūkstošu slepenu ASV diplomātiskās un militārās sarakstes dokumentu publiskošanu 2010.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu