Avarē Kolumbijas lidmašīna ar Brazīlijas futbola komandu; bojā gājuši 75 cilvēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kolumbijā avarējusi pasažieru lidmašīna, kurā atradās 81 cilvēks, tai skaitā Brazīlijas futbola komanda «Chapocoense Real», ziņo BBC. Jaunākā informācija liecina, ka katastrofā gājuši bojā 75 cilvēki, bet seši izdzīvojuši. Pirms tam tika ziņots par 76 bojāgājušajiem, bet viens no izdzīvojušajiem atrasts vēlāk zem viena no deformētās lidmašīnas fragmentiem.

Katastrofa notika, Bolīvijas čarterlīniju aviosabiedrības «Lamia» lidmašīnai tuvojoties Kolumbijas Medeljinas pilsētai.

Čārterreiss bija ceļā no Bolīvijas uz Kolumbiju. Lidmašīna avarēja kalnainā apvidū pilsētas nomalē īsi pirms pusnakts pēc vietējā laika. Apkalpe pirms tam ziņojusi par problēmām elektrosistēmās.

Lesehas pilsētas mērs Elkins Ospina medijiem izteicies, ka pazīmes liecinot, ka lidmašīnai izbeigusies degviela, taču šī informācija nav apstiprināta oficiāli.

Lidmašīnā atradās arī Brazīlijas futbolisti, kuri bija ceļā uz Dienvidamerikas klubu kausa izcīņas spēli Medeljinā. Brazīlijas augstākās līgas futbola komandai «Chapocoense Real» bija paredzēta spēle ar Medeljinas «Atletico Nacional». Vēl lidmašīnā atradās citi futbola komandas delegācijas locekļi un žurnālisti.

Brazīlijas komandas futbolisti

Futbola kausa izcīņa tagad atlikta uz nenoteiktu laiku.

Kopumā lidmašīnā atradās 72 pasažieri un deviņi apkalpes locekļi. Neoficiāli tiek ziņots, ka izdzīvojušo vidū ir vismaz divi futbola komandas spēlētāji: aizsargs Alans Rušels un vārtsargs Danīlu, kā arī komandas fizioterapeits Rafaels Gobato. Vēlāk kļuva zināms, ka Danīlu no gūtajām traumām miris ceļā uz slimnīcu.

Radara kontakts ar čarterreisa lidmašīnu pazuda netālu no Elgordo kalna pie Launjonas pilsētas, paziņoja Antjokijas departamenta aviācijas dienesta amatpersona.

Pēc lidmašīnas nogāšanās neizcēlās ugunsgrēks, kas ļauj cerēt, ka izdzīvojušo skaits, iespējams, varētu būt lielāks.

Katastrofas vietā patlaban ir slikti laika apstākļi, un glābēji tai var piekļūt tikai pa zemes ceļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu