Problēmu dēļ Krievijas kara lidmašīnas no kuģa «Admiral Kuzņecov» pārvietotas uz Sīriju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 333 Squadron, Norwegian Royal Airforce / HANDOUT / NTBSCANPIX/NORWAY ROYAL AIRFORCE

Krievijas kara lidmašīnām ir grūtības pacelties no Krievijas vienīgā aviācijas bāzes kuģa «Admiral Kuzņecov» klāja, un vairums to no kuģa pārceltas uz Hmeimimas bāzi Sīrijā, paziņojis informācijas avots.

Krievijas kara lidmašīnu spējām traucē tas, ka «Admiral Kuzņecov» nav īpašas katapultas sistēmas, ar kuras palīdzību no kuģa paceļas lidmašīnas. Tas licis Krievijas lidmašīnām gaisā pacelties ar mazāku bruņojuma kravu, līdzi ņemot arī mazāk degvielas.

Turklāt tikai neliels skaits Krievijas pilotu ir izgājuši nepieciešamo apmācību, lai paceltos no lidmašīnu bāzes kuģa, kā arī lai nolaistos uz tā klāja, norāda Lielbritānijas Karaliskā Apvienoto dienestu institūta (RUSI) pētnieks Igors Sutjagins.

Jau vēstīts, ka Krievijas karakuģu flotile novembra pirmajā pusē sasniedza Vidusjūras austrumus Sīrijas piekrastē.

Kaujas grupa uz Sīriju devās no Ziemeļjūras caur Lamanša kanālu, un tā ir lielākā šāda veida Krievijas karaflotes operācija pēdējo gadu laikā.

Flotilei uzdots atbalstīt Krievijas aviācijas operācijas Sīrijā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Lai atbalstītu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu, Krievija kopš pērnā gada septembra Sīrijā veic uzlidojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu