Lidmašīnas avāriju Kolumbijā izraisījusi degvielas izbeigšanās vai tehniskas problēmas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RAUL ARBOLEDA / STR

Kolumbija izmeklē otrdien notikušās traģiskās aviokatastrofas cēloņus, un amatpersonas pieļauj, ka lidmašīnai varētu būt beigusies degviela vai radušās tehniskas problēmas

Nogāžoties lidmašīnai, otrdien Kolumbijā dzīvību zaudēja 71 cilvēks, tostarp Brazīlijas augstākās līgas futbola komandas «Chapecoense» locekļi un 20 žurnālisti.

Kolumbijas aviācijas pārvalde sākotnēji ziņoja, ka no lidmašīnas īsi pirms avārijas saņemta sūdzība par elektriskām problēmām, bet avots Kolumbijas armijā aģentūrai AFP norādīja, ka aizdomas rada fakts, ka lidmašīna nav uzsprāgusi, kas savukārt atbalsta teoriju par degvielas trūkumu.

Avārijas izmeklēšanā palīdzību sniegs arī izmeklētāji no Lielbritānijas un Brazīlijas.

Aviokompānijas «Lamia» lidmašīna bija izlidojusi no Brazīlijas, veicot nosēšanos Bolīvijā un dodoties uz Medeljinu, kad tā nogāzās aptuveni 50 kilometru attālumā no pilsētas.

Lidmašīna avarēja kalnos 3300 metru augstumā.

Lidaparāta «melnās kastes» jau ir atgūtas un, cerams, spēs sniegt informāciju, kas ļaus noskaidrot avārijas cēloņus.

Avārijā izdzīvoja tikai seši cilvēki - Chapecoense" aizsargs Alans Rušels, divi vārtsargi, vēl viens futbolists, žurnālists un stjuarte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu