EP deputāti balsos par ES nākamā gada budžetu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Parlaments (EP) šodien balsos par Eiropas Savienības (ES) 2017.gada budžetu, par kuru EP un ES Padome vienojās agrā 17.novembra rītā.

Kā aģentūru LETA informēja EP, iepriekš EP un Padomei pēc ilgām sarunām izdevās panākt vienošanos par 2017.gada budžetu. «Kaut arī panāktā vienošanās ir zināms kompromiss, esmu priecīga, ka mums tomēr izdevās vienoties ar Padomi un nākamgad mums nebūs jādzīvo neziņā, bet varēsim turpināt gan jau iesāktās programmas, gan sākt jaunas,» iepriekš sacīja EP Budžeta komiteju pārstāvošā deputāte Inese Vaidere (V).

Nākamā gada budžeta izdevumi sasniegs 157,9 miljardus eiro, kas ir par 1,7% vairāk, salīdzinot ar 2016.gada budžetu. Gandrīz puse jeb 74,9 miljardi eiro nākamgad tiks atvēlēti izaugsmei, nodarbinātībai un konkurencei. Kopējais finansējums lauksaimniekiem paredzētajām programmām nākamgad sasniegs 42,6 miljardus eiro. Savukārt Eiropas Stratēģiskajam investīciju fondam tiks atvēlēti 2,7 miljardi.

Papildu 200 miljoni eiro nākamgad tiks atvēlēti pētniecības, inovāciju un izglītības programmām, piemēram, «Erasmus+», uzņēmējiem, tostarp mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), konkurences uzlabošanai, kā arī Eiropas infrastruktūras projektiem. Tāpat papildu 500 miljoni eiro 2017.gada budžetā tiks rasti jauniešu nodarbinātības iniciatīvai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu