Ukraina sāk militāros manevrus Krimas tuvumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Ukraina ceturtdien sākusi divu dienu raķešu izmēģinājumus netālu no robežas ar Krievijas okupēto Krimu.

Ukrainas armijai tās ir pirmās šāda veida mācības. Kādēļ tās noorganizētas tieši tagad, Kijeva nav paskaidrojusi.

Raķešu «palaišana ir sākusies. Viss norit saskaņā ar plānu. No Krievijas nekādas atbildes nav, bet Ukrainas armija ir gatava visam,» paziņoja Ukrainas armijas preses pārstāvis, piebilstot, ka militārie manevri noorganizēti saskaņā ar starptautiskajām normām.

Viņš sacīja, ka mācības ietver pretgaisa aizsardzības vienības, kā arī militāros bezpilota lidaparātus un «S-300» zeme-gaiss raķešu sistēmas.

Plānots, ka neviena no raķetēm nepiezemēsies tuvāk par 30 kilometriem no Krimas.

Ukrainas mediji trešdien pauda bažas, ka Krievija varētu notriekt Ukrainas raķetes, kas tiks izšautas mācību laikā.

Ukrainas Ārlietu ministrijas preses pārstāve atklāja, ka Kijeva ir saņēmusi vairākas vēstules no Krievijas Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas ar protestiem pret raķešu mācībām.

Vēstulēs uzsvērts, ka manevri «pārkāpj Krievijas suverenitāti un starptautiskās normas».

Maskava nav apstiprinājusi, ka šādas vēstules nosūtītas.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs trešdien paziņoja, ka iebiedēšana šajā gadījumā nenostrādās.

«Draudi izmantot ieročus pret Ukrainu ir centieni pārvērst hibrīda karu, ko Krievija īsteno pret mums pēdējos trīs gadus, par aktīvu karu,» sacīja Turčinovs.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs trešdien paziņoja, ka Kremlis nevēlētos redzēt no Ukrainas puses nekādu rīcību, kas būtu pretrunā starptautiskajām tiesību normām.

Viņš piebilda, ka manevri «radītu bīstamus apstākļus starptautiskiem lidojumiem, kas šķērso Krievijas teritoriju un kaimiņu reģionus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu