Putins aicina pēc prezidenta vēlēšanām Krievijā veikt ekonomiskas reformas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/LETA

Lai izkļūtu no stagnācijas, Krievijai pēc 2018.gadā gaidāmajām prezidenta vēlēšanām vajadzīgas ekonomikas un nodokļu reformas, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

«Ja mēs neatrisināsim Krievijas ekonomikas galvenās problēmas, ja mēs pilnībā neieviesīsim jaunus izaugsmes faktorus, tad mēs ap nulli grozīsimies gadiem ilgi, kas liks mums nepārtraukti knapināties, taupīt un atlikt mūsu attīstību,» viņš uzsvēra ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī.

«Mēs to nevaram atļauties,» piebilda Putins.

«Es uzdodu valdībai (..) izstrādāt būtisku rīcības plānu laika posmam līdz 2025.gadam, kas ļaus mums no 2019.gada beigām vai 2020.gada sākuma sasniegt ekonomiskās izaugsmes tempu, kas ir straujāks par pasaulē vidējo,» paziņoja Krievijas prezidents.

«Mums jākoncentrējas uz mūsu nodokļu sistēmu, lai tā strādā galvenā mērķa labā - veicināt biznesa aktivitāti, ekonomisko izaugsmi un investīcijas,» norādīja Putins, piebilstot, ka valdībai 2018.gadā jāpieņem nodokļu reformas, kuras tad 2019.gadā varētu īstenot.

Krievijas ekonomika stagnē vairākus gadus, un gaidāms, ka šogad tā saruks par 0,6%. Lai samazinātu budžeta deficītu, valdība ir ķērusies pie izdevumu samazināšanas.

Kritiķi gadiem ilgi ir aicinājuši veikt strukturālas reformas, tomēr Krievija joprojām paļaujas uz dabas resursu eksportu, savukārt investīcijas smagi skārušas Rietumvalstu sankcijas, kas pret Krieviju noteiktas par tās agresiju Ukrainā.

Putins ceturtdien žēlojās par «investīciju resursu, moderno tehnoloģiju un profesionāla personāla trūkumu», kā arī «nepietiekami attīstītu konkurenci un biznesa klimata trūkumiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu