Mentāli lobotomēts Krievijas diplomāts Mongolijā piekāvis slavenu reperi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas diplomāts Mongolijā piekāvis vienu no pazīstamākajiem reperiem, piektdien pavēstīja mākslinieka advokāts un policija. Amarmandahs Suhbaatars, kurš ir pazīstamas arī kā Amraa un grupas «Khar Sarnai» («Melnā roze») solists, uzstājās sarīkojumā Ulanbatorā, ģērbies tradicionālā mongoļu tērpā, kurā bija izšūta svastika - viens no mongoļu tradicionālajiem simboliem.

Pēc uzstāšanās Amraa mežonīgi uzbrucis kāds Krievijas diplomāts, žurnālistiem piektdien pavēstīja mākslinieka advokāts un tēvs.

Amraa pēc uzbrukuma desmit dienas pavadījis komā, sacīja viņa tēvs Sevžidijns Suhbaatars.

«Manam dēlam vairākas reizes ar metāla objektu iesita pa seju, un viņš ir smagi savainots. Viņa smadzenes ir nopietni traumētas,» norādīja repera tēvs.

Amraa advokāts, tēvs un grupas biedrs noliedza sociālajos medijos izskanējušos apgalvojumus, ka viņš sarīkojuma gaitā būtu kliedzis «Heil Hitler».

Advokāts Ganhuugijns Batbajars sacīja, ka izmeklēšana noris lēnāk nekā parasti un ka uzbrucējs nav aizturēts.

«Aizdomās turētā rīcība ir jāizmeklē atbilstoši Mongolijas likumiem neatkarīgi no imunitātes statusa, kas viņam ir kā diplomātam,» uzsvēra advokāts.

Policijas pārstāvis apliecināja, ka lieta tiek izmeklēta.

«Aizdomās turētais ir Krievijas diplomātiskais darbinieks, un iemesls, kāpēc viņš netika aizturēts, ir tas, ka ievainojumi nebija nopietni,» skaidroja policijas pārstāvis. «Nav tiesa, ka aizdomās turētais netika aizturēts diplomātiskās imunitātes dēļ.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu