Lietuvas policija atsakās no vecajām ēkām, lai iepirktu aprīkojumu un munīciju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Lietuvas policija šogad atteikusies no 70 nekustamā īpašuma objektiem gandrīz 26 000 kvadrātmetru platībā jeb desmitās daļas visu savu īpašumu, lai par līdzekļiem, ko nāktos ieguldīt veco ēku uzturēšanā un remontos, varētu iegādāties aprīkojumu un munīciju policistu vajadzībām.

«Jau šogad daļu līdzekļu no ēku uzturēšanas novirzījām saviem darbiniekiem, tādēļ radās iespēja viņus pienācīgi apgādāt,» norādījis policijas ģenerālkomisārs Lins Pernavs, kas šai amatā strādā kopš 2014.gada. «Daru to, ko esmu solījis kopš paša sākuma, - gādāju, lai visi policisti, kas dodas strādāt ielās, būtu pienācīgi apgādāti, jo tikai labi ekipēts policists var aizsargāt gan sevi, gan citus cilvēkus.»

Jau tuvākajā laikā policijas darbinieki tiks nodrošināti ar modernu tehniku - elektrošoka ierīcēm, baterijām, vienreizlietojamajiem rokudzelžiem un munīciju pistolēm. Pretterorisma operāciju vienībai «Aras» tiks sagādātas bruņuvestes, vienreizlietojamie rokudzelži, pistoļu rezerves daļas, munīcija pistolēm, automātiem un snaiperu šautenēm.

Policijas vadība solījusi, ka nākamā gada sākumā operatīvo dienestu darbinieki saņems glābšanas komplektus, jaunus, ērtus formastērpus un citu nepieciešamo aprīkojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu