Uz Krievijas aviācijas bāzes kuģa «Admiral Kuzņecov» klāja avarējis jau otrais iznīcinātājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Krievijas aviācijas bāzes kuģa «Admiral Kuzņecov» klāja avarējis jau otrais iznīcinātājs mēneša laikā, vēsta «Meduza».

Lidmašīna Su-33 avarējusi pēc neveiksmīga mēģinājuma nosēsties uz «Admiral Kuzņecov» klāja Vidusjūrā un iekrita jūrā.

Avārija notikusi sestdien.

«The Aviationist» informē, ka iznīcinātāja pilots paguvis katapultēties un ticis izglābts.

Negadījums noticis otrā nosēšanās mēģinājuma laikā. Laika apstākļi bijuši labvēlīgi.

Pēc visa spriežot, pirmajā reizē lidmašīnu neuztvēra šim nolūkam paredzētās troses. Pēc tam lidmašīna nespējusi uzņemt vajadzīgo augstumu otrā mēģinājuma veikšanai un nogāzās.

Krievijas mediji ziņo, ka bremzēšanas trose bijusi bojāta.

Krievijas Aizsardzības ministrija apstiprinājusi avārijas faktu, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Novembra beigās vairāki avoti ziņoja, ka Krievijas kara lidmašīnām ir grūtības pacelties no Krievijas vienīgā aviācijas bāzes kuģa «Admiral Kuzņecov» klāja, un vairums to no kuģa pārceltas uz Hmeimimas bāzi Sīrijā.

Krievijas kara lidmašīnu spējām traucē tas, ka «Admiral Kuzņecov» nav īpašas katapultas sistēmas, ar kuras palīdzību no kuģa paceļas lidmašīnas. Tas licis Krievijas lidmašīnām gaisā pacelties ar mazāku bruņojuma kravu, līdzi ņemot arī mazāk degvielas.

Turklāt tikai neliels skaits Krievijas pilotu ir izgājuši nepieciešamo apmācību, lai paceltos no lidmašīnu bāzes kuģa, kā arī lai nolaistos uz tā klāja,

norāda Lielbritānijas Karaliskā Apvienoto dienestu institūta (RUSI) pētnieks Igors Sutjagins.

Jau vēstīts, ka Krievijas karakuģu flotile novembra pirmajā pusē sasniedza Vidusjūras austrumus Sīrijas piekrastē. Kaujas grupa uz Sīriju devās no Ziemeļjūras caur Lamanša kanālu, un tā ir lielākā šāda veida Krievijas karaflotes operācija pēdējo gadu laikā. Flotilei uzdots atbalstīt Krievijas aviācijas operācijas Sīrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu