Krievijas propaganda darbībā: kā glorificē karavīra nāvi Sīrijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Animācijas studija Maskavā nākusi klajā ar Krievijas jauniešiem domātu filmiņu par karavīru misiju Sīrijā. Animācijas filmā glorificēta kāda krievu karavīra nāve. Eksperti norāda, ka šis ir piemērs tam, kā propagandas mērķiem meistarīgi tiek izmantotas jaunas tehnoloģiskās iespējas, proti, datorgrafika.

Filmu izdevusi dizaina studija «Patriot», un tajā stāstīts par kāda Andreja Timošenkova nāvi misijas laikā Sīrijā šā gada jūnijā.

Tiek uzsvērts, ka karavīrs par savas dzīvības cenu nolēmis sargāt humānās palīdzības konvoju no terorista-pašnāvnieka uzbrukuma.

«Mēs augošiem, jauniem cilvēkiem rādām īstus piemērus, paraugus, kam sekot, lai viņi redzētu, kā rīkojas īsti varoņi,» stāsta studijas «Patriot» izglītības programmu vadītājs Ilja Levčenko.

Studijas pārstāvji informē, ka nākotnē tamlīdzīgu animācijas filmu sēriju plānots turpināt, pievēršoties dažādiem «krievu patriotu centieniem». Sērijas ietvaros iznākšot vesela animācijas filmu sezona ar 10 līdz 15 epizodēm.

Studija «Patriot» darbojas lielāka dizaina projekta «Set» ietvaros, kurš nodarbojoties ar mākslas, dizaina un izglītības projektu rīkošanu visā Krievijā. Tā biroja sienas klāja Vladimira Putina portreti, tomēr «Set» pārstāvji noliedz, ka viņu darbību atbalstītu kāds politisks spēks - Krievijas politika un prezidents Vladimirs Putins vienkārši esot populāri zīmoli, ko projekta mākslinieki labprāt izmantojot. Vairāk par to «Reuters» sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu