Tramps draud atsaukt jaunu prezidenta lidmašīnu pasūtījumus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps otrdien draudēja atsaukt plānoto jauno prezidenta lidmašīnu iegādi pārsniegto izmaksu dēļ.

««Boeing» būvē pilnīgi jaunas modeļa 747 lidmašīnas «Air Force One» nākotnes prezidentiem, bet izmaksas ir ārpus kontroles - vairāk nekā četri miljardi dolāru. Atsauciet pasūtījumu,» Tramps ierakstījis tviterī.

ASV Gaisa spēki pērn paziņoja, ka «Boeing» būvēs divu modificētu modeļa «747-8» lidaparātu floti, ko prezidenti varēs izmantot, sākot ar 2024.gadu, kad beigsies pašreizējās flotes ekspluatācijas termiņš.

Valdības Revīzijas palātas ziņojumā teikts, ka programma kopumā desmitgadē līdz 2020.gadam izmaksās trīs miljardus dolāru.

«Boeing» kontrakts ir vērts 170 miljonus dolāru, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Tramps nav atklājis, kas ir avots ziņām par līdzekļu pārtēriņu. Trampa palīgi uzsvēra, ka viņa paziņojums ir daļa no plašākiem centieniem taupīt nodokļu maksātāju naudu.

«Lidmašīna ir pilnīgi ārpus kontroles,» Ņujorkā Trampa torņa foajē žurnālistiem sacīja jaunievēlētais prezidents.

«Tie būs vairāk nekā četri miljardi dolāru par «Air Force One» programmu, un es uzskatu, ka tas ir smieklīgi. Man šķiet, ka «Boeing» šeit izstrādā kaut kādu numuru. Mēs gribam, lai «Boeing» pelna daudz naudas, bet ne jau tik daudz naudas,» piebilda Tramps.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu