Tramps: ASV jākoncentrējas uz terorisma apkarošanu, nevis režīmu maiņu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV jākoncentrējas uz terorisma apkarošanu, nevis ārvalstu režīmu maiņu, otrdien paziņoja jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps.

«Mēs beigsim steigties gāzt ārvalstu režīmus, par kuriem mēs neko nezinām, ar kuriem mums nevajadzētu saistīties,» teica Tramps. «Tā vietā mums jākoncentrējas uz terorisma sakaušanu un [džihādistu grupējuma «Islāma valsts«] iznīcināšanu.»

Tramps arī sacīja, ka viņš veicinās stabilitāti pasaulē, stiprinās ASV aizsardzību un «uzsāks militāro spēku lietošanu tikai tad, kad tas būs Savienoto Valstu vitālās nacionālās drošības interesēs».

Uzrunājot savus piekritējus Ziemeļkarolīnas štata Feietvilas pilsētā, Tramps teica, ka viņa ārpolitiku un nacionālās drošības politiku «vadīs vēstures mācības un vēlme veicināt stabilitāti .. un spēku mūsu zemē».

«Šim iznīcinošajam intervences un haosa ciklam galu galā ir jābeidzas,» sacīja Tramps.

Tramps Feietvilā arī oficiāli paziņoja par atvaļinātā jūras kājnieku ģenerāļa Džeimsa Matisa izvirzīšanu aizsardzības ministra amatam un uzveda viņu uz skatuves, kur Matiss īsi uzrunāja pūli un pateicās Trampam par nomināciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu