Lietuva apsver iespējas iegādāties daudzstobru reaktīvās artilērijas sistēmas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuva apsver iespējas iegādāties bruņojumu, kāda tās armijai vēl nav, - raķešu artilērijas sistēmas, paziņojusi Aizsardzības ministrija.

Meklējot daudzstobru reaktīvo artilērijas sistēmu (MARS/MLRS) potenciālos piegādātājus, Lietuva jau rīkojusi provizoriskas konsultācijas gan ar Vācijas, Norvēģijas un ASV valdībām, gan privātiem bruņojuma ražotājiem.

«2016.gada pavasara Lietuva sāka provizoriskas konsultācijas par iespējama šādu iekārtu pārpalikuma iegādi ar Vācijas, Norvēģijas un Amerikas Savienoto Valstu valdībām. Bijušas arī tikšanās ar ASV kompānijas «Lockheed Martin» pārstāvjiem starptautiskās izstādes «Eurosatary» laikā,» teikts komentārā, ko Aizsardzības ministrija atsūtījusi ziņu aģentūrai BNS.

Tā norāda, ka konkrētas sarunas par šo iekārtu iegādi nenotiek un lēmumi pašlaik netiek pieņemti. Plānots, ka tāds projekts varētu tikt īstenots laikā no 2020 līdz 2025.gadam.

Ar šādām sistēmām tiktu apgādāta viena Lietuvas Bruņoto spēku baterija. Iespējamais pirkuma apjoms pagaidām nav zināms.

Stiprinot netiešā uguns atbalsta potenciālu, Lietuva 2015.gadā no Vācijas jau iegādājās 16 pašgājējas haubices «PzH2000».

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu