Ilvess būs Minhenes Drošības konferences konsultatīvajā padomē

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Minhenes Drošības konference paziņojusi, ka bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess ir pievienojies tās konsultatīvajai padomei, vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Ilvess mikroemuāru vietnē «Twitter» pauda, ka strādāt Minhenes konferences konsultatīvajā padomē ir pagodinājums. Bez viņa padomei pievienojās arī bijušais Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Milibends, kā arī bijušais Kataras premjerministrs šeihs Hamads bin Džasims bin Džabers al Tani.

Minhenes drošības politikas konference pirmo reizi notika 1963. gadā pēc vācu izdevēja Ēvalda fon Kleista-Šmencins iniciatīvas. Konferencē piedalījās ministri, parlamenta deputāti, augsta līmeņa bruņoto spēku pārstāvji, zinātnieki un mediju pārstāvji, lai apmainītos viedokļiem par ārpolitikas un drošības politikas izaicinājumiem Eiropas un ASV attiecībās, kas, kā bija iecerējis fon Kleists-Šmencins, palīdzētu novērst militārus konfliktus. Kopš tā laika konference ir viens no prestižākajiem līderu un ekspertu forumiem par drošības politikas jautājumiem.

Jau vēstīts, ka Ilvess no janvāra kļūs par Stenforda universitātes viespētnieku.

Ilvess bija Igaunijas prezidents divus amata termiņus pēc kārtas no 2006.gada līdz šā gada 9.oktobrim, kad viņu amatā nomainīja Kersti Kaljulaida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu