Šis nobadinātais bulgāru zēns 7 gadu vecumā svēra 3,6 kg. Neticēsi, kā viņš izskatās tagad!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/LETA

Tas var likties neticami, bet titulbildē redzamais bulgāru puisēns ir septiņus gadus vecs. Visu savu mūžu badināts: Raiena svars septiņu gadu vecumā knapi pārsniedza 3,6 kilogramus, vēsta «Caters News».

Bulgārijas varas iestādes bērna kritiskos dzīves apstākļus pamanīja ar pamatīgu novēlošanos un zēnu vecākiem atņēma. Kad viņš septiņu gadu vecumā tika bērnu aprūpes centrā, tapa šausminošā bilde un to ieraudzīja viņa potenciālie adoptētāji - ģimene no ASV.

Priscilla Morsa atceras, ka izlēmusi Raienu adoptēt, tiklīdz fotogrāfiju ieraudzījusi vietnē «Facebook» adopcijas grupā. Tiklīdz visas formalitātes bija nokārtotas, puisēns tika nosūtīts uz ASV.

Amerikā Raiens pa taisno no lidmašīnas tika nogādāts slimnīcā un ārsti ilgāku laiku cīnījās par viņa dzīvību. Ārsti konstatēja, ka zēns, visdrīzāk, visu savu neilgo mūžu pavadījis badā, un kopš dzimšanas bija apstājies viņa svara pieaugums un augšana. Sākotnēji mātei netika dotas nekādas garantijas, ka zēns varētu izdzīvot.

Foto: Caters News/LETA

Tagad, gadu vēlāk, puisēns atkopies un teju nekas vairs neliecina par pirmajos dzīves gados piedzīvotajām šausmām.

Zēns piedzimis ar pundura sindromu. Viņam konstatēta arī cerebrālā trieka, mikrocefālija un skolioze. Ārsti saka, ka svara pieaugums un augšana joprojām notiek lēni, taču situācija ar katru brīdi uzlabojas. Ģimene zēnu pieteikusi izglītības iestādē, kas nodrabojas ar bērniem, kuriem ir īpašas vajadzības.

Bulgāru zēns tagad aug mīlošā ģimenē Nešvilā, Tenesī štatā, un pamazām sāk arī runāt. Priscillas un Deivida Morsu ģimenē aug divas viņu bioloģiskās atvases - 13 gadus gadus vecais Dilans un septiņus gadus vecais Džeks, kā arī septiņus gadus veca adoptēta meitiņa Makkenzija. Meitenīte adoptēta Krievijā, viņai ir Dauna sindroms un iedzimts sirds defekts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu