Par Igaunijas preses nedraugu šogad atzīts Ilvess

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Igaunijas Laikrakstu savienība (EALL) ceturtdien paziņoja, ka Igaunijas preses draugs šajā gadā ir bijusi advokāte Karmena Turka, bet par preses nedraugu atzīts bijušais valsts prezidents Tomass Hendriks Ilvess.

Preses draugu un nedraugu izvēlējās EALL biedru galvenie redaktori un izdevēji.

Ilvess par preses nedraugu izvēlēts jau otro reizi. Pirmo reizi šo titulu viņš ieguva 2010.gadā. Ilvess bija Igaunijas prezidents divus piecu gadu amata termiņus pēc kārtas, un šogad oktobrī amata pilnvaras nodeva Kersti Kaljulaidai. Lai gan trimdā augušo Ilvesu starptautiski uzskatīja par spēcīgu valsts līderi, pašā Igaunijā viņš ne vienmēr tika labi novērtēts, izpelnoties kritiku par augstprātību un atrautību no vienkāršo iedzīvotāju dzīves.

Zvērināto advokātu biroja «Triniti» advokāte Turka ir pazīstama ar savām plašajām juridiskajām zināšanām cilvēktiesību, intelektuālā īpašuma, mediju, starptautiskās un Eiropas Savienības tirdzniecības tiesībās.

Pērn par preses draugu tika atzīts Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektors Elmars Vahers. Pret presi visnaidīgāk noskaņotais cilvēks Igaunijā, EALL vērtējumā, pērn bija uzņēmējs Reins Kilks.

Igaunijas Laikrakstu savienība gada preses drauga un nedrauga titula ieguvējus izraudzījās jau 23.reizi. Preses drauga titula ieguvējs – organizācija vai persona – saņem rokas ruporu, kuru izgatavojusi metālmāksliniece Ive Marija Kēgarda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu