«McDonald's» pārceļ finanšu biroju no Luksemburgas un Lielbritāniju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzņēmums «McDonald's» ceturtdien paziņoja, ka pārceļ galveno finanšu biroju, kas strādā ar lielāko daļu operāciju ārpus ASV, no Luksemburgas uz Lielbritāniju, šādi reaģējot uz Eiropas Savienības (ES) vēršanos pret restorānu tīkla nodokļu privilēģijām, kas tam bijušas Luksemburgā.

«McDonald's» dibina jaunu Lielbritānijā bāzētu holdinga uzņēmumu, kas strādās ar ieņēmumiem no licenču līgumiem ārpus ASV. No peļņas tas maksās uzņēmuma nodokli Lielbritānijai, apliecināja «McDonald's».

«McDonald's» Luksemburgas birojs turpinās darbu, bet visas funkcijas, kas ir saistītas ar biznesu ārpus šīs valsts, tiks pārceltas uz Lielbritāniju.

Eiropas Komisija sāka pārbaudīt «McDonald's» nodokļu līgumus ar Luksemburgu pēc tam, kad gaismā bija nākuši fakti, ka «McDonald's» un citi lielie uzņēmumi slepenos līgumos ar Luksemburgu panākuši nodokļu samazināšanu, dažos gadījumos pat līdz 1% līmenim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu