Video: imigrantu neviltotais prieks, izlaužoties pāri robežai Spānijas anklāvā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Video redzamie imigranti nupat izlauzušies cauri žogam, lai nokļūtu Eiropas Savienībā. Video uzņemts Spānijas Āfrikas anklāvā Seutā.

Piektdien cauri žogam uz Seutas un Marokas robežas izlauzās desmitiem afrikāņu migrantu. Vairāki robežas šķērsošanas laikā guvuši ievainojumus.

Spānijas mediji ziņo, ka Seutā iekļuva 150 līdz 200 cilvēki.

Migrantu tiesiskais statuss pēc nokļūšanas Seutā pagaidām nav skaidrs. Atbildīgās iestādes informē, ka pagaidām izdevies aizturēt 80% Seutā iebrukušo migrantu.

Spānijas Ziemeļāfrikas piekrastes anklāvi - Seuta un Melilja - veido vienīgo Āfrikas zemes robežu ar Eiropas Savienību, kas ir ilgots galamērķis daudziem afrikāņiem, kas tur cenšas nokļūt, laužoties cauri robežžogam vai peldot gar krastu.

2014.gadā 15 migranti noslīka, cenšoties sasniegt Seutu peldus no netālu esošās pludmales. Tolaik cilvēktiesību aizstāvji apgalvoja, ka Spānijas policija esot centusies novērst migrantu izkāpšanu krastā, raidot pret viņiem gumijas lodes un asaru gāzi.

Spānijas Iekšlietu ministrija ir paziņojusi, ka pērn Seutas un Meliljas anklāvos ieradušies vairāk nekā 11 600 migrantu un bēgļu, kas lielākoties bijuši no Sīrijas, un viņu skaits pieaudzis par 55% salīdzinājumā ar 2014.gadu.

Abos anklāvos kopā ir nedaudz vairāk kā 170 000 iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu