ASV koalīcijas uzlidojumā Sīrijā iznīcinātas 168 «Islāma valsts» naftas autocisternas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV vadītās koalīcijas kara aviācijas uzlidojumā Sīrijā iznīcinātas 168 naftas autocisternas, ko džihādistu grupējums «Islāma valsts» izmantoja nelegālo naftas produktu pārvadāšanai, piektdien pavēstīja koalīcija.

Uzlidojums noticis ceturtdien netālu no Palmīras.

Koalīcija uzsvēra, ka tā sistemātiski vēršas pret «Islāma valsts» izmantoto naftas infrastruktūru un ka «Islāma valsts» peļņa, ko tā zaudējusi ceturtdienas uzlidojuma rezultātā, pārsniedz divus miljonus dolāru.

«Apturot [»Islāma valsts«] naudas plūsmu vai nopietni tai traucējot, tiek mazinātas viņu spējas finansēt karadarbību Irākā un Sīrijā, kā arī teroristu uzbrukumus visā pasaulē,» teikts koalīcijas paziņojumā.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

«Islāma valsts» uzņēmusies atbildību par pērn 13.novembrī Parīzē notikušo slaktiņu, kurā tika noslepkavoti 130 cilvēki, Briseles 22.marta teroraktiem, kuros tika nogalināti 35 cilvēki, kā arī 14.jūlijā notikušo teroraktu Nicā, kurā nogalināti 86 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu