Eiropā situācija migrācijas jomā kopš pagājušā gada ir uzlabojusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropa situāciju migrācijas jomā, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir uzlabojusies, tas secināts šodien notikušajā Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) padomniece Daiga Holma pastāstīja, ka minētajā sanāksmē galvenās diskusijas notika par aktuāliem izaicinājumiem migrācijas un cīņas ar terorismu jomā.

Diskutējot par aktualitātēm migrācijas jomā, ministri atzina, ka situācija, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir uzlabojusies, taču joprojām paliek saspringta. Līdz ar to būtiski arī turpmāk stiprināt ārējo robežu kontroli, kā arī nodrošināt atbalstu «Frontex» un Eiropas Patvēruma atbalsta biroja kopīgām operācijām, nosūtot uz tām nepieciešamos ekspertus.

Tāpat nozīmīgs izaicinājums ir stiprināt atgriešanas pasākumus, lai nodrošinātu to personu izraidīšanu, kurām nav likumīgu tiesību uzturēties ES.

Sanāksmes laikā tika panākta daļēja vispārējā vienošanās par «Eurodac» priekšlikumu, kā arī apstiprināta apņemšanās aktīvi turpināt darbu pie citiem priekšlikumiem patvēruma jomā, tostarp par efektīvas solidaritātes ietvaru.

Tāpat ministri novērtēja progresu pārvietošanas lēmumu ieviešanā. Darbs patvēruma jomā aktīvi tiks turpināts Maltas prezidentūras laikā.

Cīņas ar terorismu kontekstā ministri uzklausīja Eiropas pretterorisma koordinatora ziņojumu par aktuāliem izaicinājumiem un veicamajiem pasākumiem. Tāpat ministri apsveica Interneta foruma laikā iniciēto platformu ar terorismu saistīta satura pieejamības mazināšanai.

Ministri arī tika iepazīstināti ar Beļģijas un Francijas pieredzi seku pārvaldības jomā pēc terorisma aktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu